onsdag 14. april 2010

Krakow neste


Kjære leser.
Dette er skrevet onsdag men publiseres fredag. IT direktør Henry Karlsen er som alltid min gode hjelper og ordner slikt. Henry vet det meste som er verdt å vite om data, og er et aktivum uten like for konsernet vårt. I tillegg rekker han offshore racing i internasjonale sammenhenger, og har Kongepokalen i samme idrett for noen år siden. Det er mange med ulike talenter hos oss!
I morgen går turen til Krakow; bestilt for noen måneder siden. I dag meldte de på nyhetene at Polens avdøde president fra flyulykken i Russland skal begraves i Krakow lørdag.

Vi skal altså holde President Obama, Kong Harald m.fl. med "selskap" kommende lørdag. Det blir nok noen anderledes døgn i Polen, hvor nasjonen sørger over bortfallet av store deler av nasjonens viktigste lederskap, enn beregnet.
En sentral motivasjon for besøket i Krakow er et besøk i Auschwitz, konsentrasjonsleiren hvor hundretusenvis av jøder led en grusom død under siste verdenskrig. Jeg gruer meg til det; tror det blir følelsesmessig meget sterkt. Så tror jeg det er viktig for meg å evne og oppsøke nettopp dette stedet for å være meg bevisst at det ikke er grenser for menneskers grusomhet, og for å bidra til de gode holdninger en nasjon trenger å gjennomsyres av for aldri å være part i eller godta alvorlige krenkelser av noe menneskeverd.


Sist søndag avsluttet "Team Monsen" med en herlig gjeng til dels sterkt handikappede sin 50 mils ekspedisjon fra øst i Sverige til Atlanterhavet.
Vi er mange som har fulgt dem på denne turen og sett livsmot og viljestyrke uten like i fri utfoldelse. Egne småplager er liksom ikke lenger samtaleemne! Det er derfor betimelig å avslutte denne fredagsblogg med "Privat huskeregel", et dikt av Kolbjørn Falkeid:

Du skal ikke klistre fine øyeblikk
opp på veggen i tankene
og forgylle dem med lengslen din.
Du skal kjøre spettet
hardt innnunder arrete hverdager
og vippe dem opp.
En etter en.

Det er derfor
livet har deg på mannskapslista.

Det var det team Monsen gjorde. Det inspirerer til å møte morgendagens utfordringer med et godt spett.

Ha en fin helg.
Sten

PS
Sten kom seg ikke til Polen siden Gardermoen ble stengt, men reiste i stedet på biltur til Sverige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar