fredag 23. april 2010

Det gror i nord og i fjellet.



Kjære leser.

Et par ord om en fantastisk mann. Han heter Alf Mangor Johannesen og har sitt bosted i Bodø. Derfra styrer han sitt lille imperium av restauranter, blant annet en rekke Peppes Pizza restauranter i Nord Norge. Alf Mangor er den største franchisetaker i Peppes Pizza, og i går åpnet han med stor festivitas sin nyeste Peppes enhet, denne gang i Alta. Alf Mangor er glad i mennesker og har sans for detaljer; en uslåelig kombinasjon når det gjelder å lykkes i vårt fag. Og det gjør han. Vi som kjenner han er stolte av å tilhøre hans vennekrets, og han er et forbilde for oss.


I går kveld fikk jeg anledning til å treffe mennesker med sine røtter innenfor dagligvarehandel; både på butikk og leverandør siden. Og gjennom gode samtaler med kjente og ukjente ble det fastslått at uansett bransje og type virksomhet er det like betydningsfullt for alle å ta vare på og se det enkelte menneske. Jeg fikk anledning til å fortelle forsamlingen om min favorittbutikk; Joker på Filefjell. Her har ekteparet Oddny og Arnfinn Hermundstad over år, og mot mange odds, bygget opp en super dagligvarebutikk, og de har sammen med sine medhjelpere, alle som en, i ypperste serviceklasse, fått en loyal og takknemlig kundeskare. Ingenting er umulig, og de skaffer alt!
En vis mann sa engang at det er synd at så få intelligente mennesker blir tjenere, for som tjener kan du utrette alt. Tjenerbegrepet er ukjent for oss i Norge i dag, men et tjenende vesen kjenner vi igjen når vi treffer det. De som alltid er på giversiden, de som har øyne som søker etter muligheter til å tre støttende til.
Slik kjenner jeg Oddny på Filefjell og Alf Mangor i nord. Trolig har de selv den største gleden.
Ha en herlig helg.
Sten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar